Elismerés a Caritasnak

Magyarország Miniszterelnöke Külhoni Magyarságért Díjjal tüntette ki a Gyulafehérvári Caritast augusztus 19-én.

Szent István napját megelőző délelőtt a Magyar Országház Vadásztermében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes átadta a Külhoni Magyarságért Díjakat. Idén kitüntetésben részesült a Gyulafehérvári Caritas is, ami a szervezet számára fontos morális elismerést jelent.

„A Gyulafehérvári Caritas egyike volt annak a 3 erdélyi civil szervezetnek, akik az idén részesültek a Külhoni Magyarságért Díjban. Az ünnepség keretében méltatták a Caritas 24 éves, Erdély 7 megyéjében zajló sokrétű szociális, karitatív tevékenységét, mellyel több, mint 30 ezer személyt támogat. A díj jelzés értékű, amely aláhúzza, hogy az egyházi szociális szervezetek hozzájárulnak az külhoni magyar nemzetrészek megmaradásában, gyarapodásában” – mondta a díjat átvevő Ludescher László, a Szociális Gondozás ágazat igazgatója.

A Külhoni Magyarságért Díjat 1995 óta minden évben olyan szervezeteknek és személyeknek ítélik oda, akik a Magyarország határain túl élő magyar közösségek érdekében a közéletben, az oktatásban, a kultúrában, az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban, a gazdasági önszerveződésben kiemelkedő tevékenységet végeznek.