Elismerő gálaműsor Petrozsényban

A Gyulafehérvári Caritas és az OMV Petrom Marketing által 2006-ban indított Skill Up Your Future! program keretében február 22-én gálaműsort szerveztek a program szülővárosában, a zsílvölgyi Petrozsényban.

Több év után a civil és üzleti szféra jó példájú együttműködése kapcsán eljött az ideje, hogy ezt a tevékenységet méltányolják, a programban résztvevők ünnepélyesebb keretek között is találkozzanak, tapasztalataikat és élményeiket egymással megosszák.

Első felszólalóként Dr. Márton András, a Gyulafehérvári Caritas igazgatója beszélt a szervezet tevékenységeiről, kiemelve azokat az emberközpontú és kapcsolati irányelveket, amelyek pont az ilyen jellegű tevékenységek, programok mentén tudnak megvalósulni. 

Dan Murgulescu, az OMV Petrozsényi üzemanyagtöltő állomás vezetője az OMV munkaközösségének életéhez hozzáadott értékeit méltatta. Ő volt az első, akinél elindult a program és örömmel emlékezett vissza azokra a fiatalokra, akik megfordultak nála. A számos fiatal közül kiemelt egyet, aki egy nagyon szegény családból érkezett, kilencen voltak testvérek, és a projekt segítségével sikerült munkát találnia, megnősült, jelenleg két gyereke és saját otthona van, úgy látja, hogy élete kiteljesedett.

A gálaműsor kezdeményezője Kelemen Alexandru, mint a program koordinátora bemutatta annak lényegét és alakulását az elmúlt tizenkét év alatt. Kihangsúlyozta, hogy az elképzelés az volt, amint a Skill Up Your Future! név is érzékelteti, hogy jövőt, esélyt nyújtson a fiataloknak a boldogulásra.

Ramona Bulzan, a program szakmai mentora szólt az eredményekről és felvázolta azon fiatalok szakmai és iskolai útját, akik befejezték gyakornokoskodásukat. 2013-tól, amióta kiterjesztették a programot több településre 30 fiatal vett részt benne, közülük:

  • 4 fiatal dolgozik jelenleg is az OMV Petromnál,
  • 4 fiatal dolgozott az OMV Petromnál a gyakorlat elvégzése után is,
  • 2 fiatal a gyakorlat ideje alatt elvégzett képzésnek köszönhetően kapta meg jelenlegi munkáját,
  • 2 fiatal kapott munkát külföldön.

A gála különleges zenei műsorral folytatódott, a jelenlévők a petrozsényi Kis Mozart felemelő zongorajátékát élvezhették. Fabiani Prcsina fiatal zongorista az I.G. Duca Gimnázium 8. osztályába jár, hat évesen kezdett el zongorán játszani édesanyjának köszönhetően.  Adina Stan tanárnő szakmai segítségével számos országos és nemzetközi díj nyerteseként tartja számon a művészvilág. 

Fabiani koncertje után Kelemen Alexandru felkérte a jelen lévő állomásvezetőket és mentorokat, hogy vegyék át a programban nyújtott áldozatos munkájuk elismerését szimbolizáló köszönőleveleket. 

A gála Stoica Mathilde Alexandra zongorajátékával zárult, aki a Petrozsényi Zeneiskola zongoratanára és a Temesvári Zenekonzervatórium végzőse. 

Skill Up Your Future album.

A program támogatója:

(Pápay Kamilla)