„Eljöttünk mi kántálni…”

„Fel nagy örömre”, hangzott az ének. Az általában izgága lurkók most valami másra, valami különösre és szépre készültek a sepsiszentgyörgyi Őrkő negyedben

A Gyulafehérvári Caritas és a sepsiszentgyörgyi Néri Szent Fülöp Iskola közreműködésével az intézmény I-IV. osztályos tanulói saját kezűleg készített díszekkel öltöztették fel az iskola mellett felállított karácsonyfát. A díszítést rövid műsor követte, amelyet őszinte gyermeki csodálkozással hallgattak. Meghitt karácsonyi hangulat áradt. (Farkas Melinda)

Úgy kapunk, hogy adunk mottóval készültünk az idei adventben az őrkői V-VIII. osztályos gyermekekkel a délutáni oktatás keretében.
December 18-án délután a Néri Szent Fülöp Iskola előtti térről indulva kilenc helyen álltunk meg Őrkő utcáin, ahol a megtanult kántáló énekekkel és az üvegfestékkel díszített lámpásokkal ajándékoztuk meg a minket meghallgató embereket.
Kántálásunk utolsó helyszínén a Közösségi Háznál átadtuk a gyermekek által készített díszeket, amelyek az ott felállított karácsonyfát ékesítik. (Juhász Judit)