Elmaradt a címvédés, új nyertese van a Szent György Kupának

Kedden, június 13-án az Oltmező utcai fiúk végső sikerével zárult a kispályás labdarúgó Szent György Kupa második kiírása, amelynek a Sepsi OSK sportbázisa adott otthont. A Prospera Sepsi projekt keretében lezajlott minifocitornán Sepsiszentgyörgy négy hátrányos helyzetű városi övezetének gyerekcsapatai vettek részt és harcoltak a legjobbnak járó érmekért, serlegért.

A tavaly, hagyományteremtő szándékkal életre hívott, kispályás labdarúgó Szent György Kupa ötletgazdája a sepsiszentgyörgyi Háromszéki Közösségi Alapítvány volt. A kezdeményezésbe bekapcsolódott a GAL Sepsi Egyesület és a Máltai Szeretetszolgálat is, a támogatók között továbbá ott szerepelt a Gyulafehérvári Caritas és a kétszeres Román Kupa-győztes Sepsi OSK labdarúgó-együttese is.

A négycsapatos tornát – amelyen az Oltmező, a Szépmező, az Örkő és a Csíki Negyed alakulatai küzdöttek meg egymással – a Sepsi OSK edzőpályáján tartották meg, ahová kedden, június 13-án kora délelőtt érkeztek meg a kupaviadal második kiadásának résztvevői. Egy kis bemelegítés, passzolgatás és taktikai megbeszélés után kezdetét vette az izgalmas küzdelem, a versenykiírás szerint az együttesek körmérkőzéses rendszerben harcoltak egymással, így mindegyik gárda három-három meccset vívott. Férfias, de sportszerű párbaj zajlott a pályán, a sárga lap is csak egyszer villant, azt is a győztes csapat védője kapta, mert „tennivaló” hiányában kényelmesen lehevert kapuja elé. A megmérettetés első találkozóján az Őrkő és a Csíki Negyed csapott össze, mérkőzésük pedig a végletekig kiélezett volt és pontosztozkodással ért véget. A Szépmező–Oltmező meccsen beindult a gólgyártás, hiszen tizenegyszer zörrent háló, a győztesnek járó három pontot viszont az utóbbi gárda gyűjtötte be. Szintén sok találat született a Csíki Negyed és Szépmező közti összecsapáson, hiszen az előbbi csapat három góljára héttel válaszoltak a szépmezei legények. A következő párharc újfent szoros és látványos csatát hozott, aminek a végén az Oltmező utcai fiúk két találattal bizonyultak jobbnak az Őrkő együttesénél. A nap utolsó előtti mérkőzésén a Csíki Negyed súlyosabb vereségbe szaladt be, legyőzője az az Oltmező lett, amely három magabiztos sikerrel megnyerte a kispályás labdarúgó Szent György Kupa 2023-as kiírását. A Szépmező és az Őrkő találkozója az ezüstérmes kilétét hivatott eldönteni, a képzeletbeli dobogó második fokára pedig az előbbi alakulat amatőr focistái állhattak fel.

A közel három órán át tartó küzdelem után következett a díjkiosztó, amelynek meglepetésvendége a Sepsi OSK egykori labdarúgója és jelenlegi ügyvezető igazgatója, Hadnagy Attila volt. Bereczki Kinga, a Háromszéki Közösségi Alapítvány igazgatója gratulált a résztvevőknek, majd oklevéllel jutalmazta a negyedik, illetve éremmel a harmadik és a második helyezett együttesek játékosait. Hadnagy Attila éremmel, valamint serleggel díjazta a nyertes csapatot, s rövid beszédében elmondta: „küzdelem nélkül nincs győztes, itt mindenkire szükség volt és mindenkit elismerés illet azért, hogy részt vett a Szent György Kupán mérkőzésein”.

A második Szent György Kupa eredményei: Őrkő–Csíki Negyed 3–3 Szépmező–Oltmező 2–9, Csíki Negyed–Szépmező 3–7, Oltmező–Őrkő 4–2, Csíki Negyed–Oltmező 3–12, Szépmező–Őrkő 2–1. A végső sorrend: 1. Oltmező 9 pont, 2. Szépemző 6 p, 3. Csíki Negyed 1 p, 4. Őrkő 1 p.

Tibodi Ferenc