Elmaradt támogatás

Közel 300.000 euró támogatás elvesztésével kell számoljon a Gyulafehérvári Caritas, ez kockáztatja több ezer erdélyi rászoruló ellátását.

A Gyulafehérvári Caritas programjainak működtetéséhez szükséges anyagi hátteret a helyi, illetve megyei önkormányzatok, a központi adminisztráció támogatásának, valamint szervezetünk erőfeszítéseinek köszönhetően sikerül előteremteni. A központi költségvetésből gondozottaink a 34/1998 törvény alapján évről évre megpályázott állami szubvenció révén részesültek. Ez a forrás biztosította 2013-ban a programjaink teljes működési költségeinek 24-55%-át, más és más arányban az adott szociális programok függvényében.  Az idei évre vonatkozó állami szubvenciót azonban drasztikusan lecsökkentették. 1.344.338 ronnal kevesebbet ítéltek meg, annak ellenére, hogy a 15 éves együttműködési tapasztalat során egyszer sem merültek fel szakmai vagy adminisztratív kifogások.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy továbbra is elláthassuk vállalt feladatainkat. Számítunk minden olyan önkormányzat, szervezet és magánszemély támogatására, akik eddig is társaink voltak erőfeszítéseinkben, és hozzánk hasonlóan fontosnak tartják nehéz helyzetbe került embertársaink segítését, a szociális problémák enyhítését, közösségeink ilyen irányú fejlődését.

(dr. Márton András, igazgató)