Élménydús kirándulás

Közel száz gyermeknek szerzett felejthetetlen napot a Caritas csíkszeredai kirendeltsége és családsegítő szolgálata

Az október 24-i kirándulás részét képezi a Hargita Megye Tanácsának Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatósága által támogatott nevelés-kiegészítő programnak.
A székelyudvarhelyi, máréfalvi valamint a szentdomokosi csapat már korán útnak indult, hogy a szentimrei társaikkal találkozva együtt nézhessék meg a Nyerges-tetőn az elesett hősök emlékére állított emlékkopjafákat és kereszteket. Ezután Kézdivásárhelyre vezetett az útjuk, ahol Gábor Áron szobrának megtekintése és egy közös tízóraizás közben a gyerekeknek lehetőségük adódott az ismerkedésre is. Délben már várták a csoportot a város múzeumában, ahol betekintést nyerhettek a régi céhes mesterségekbe, megnézhették az aradi 13 vértanú emlékplakettjeit, valamint az 1956 forradalomról szóló fotókiállítást. Végső mozzanatként a mindenki által nagyon várt, különböző székely népviseletekbe öltöztetett Zsuzsi és Andris babákat csodálhatták meg a gyerekek.
A múzeum által nyújtott időutazás után a kirándulok visszatértek a jelenbe, hogy a Nagy Mózes Líceum tornatermében közös játékos vetélkedőn vehessenek részt. A gyerekek különböző ügyességi próbák segítségével részesülhettek sikerélményekben, de egyben a jól megérdemelt ajándékokban és tombolákban is. A jó hangulatban zajlott vetélkedő után a Szent Anna-tó fele vette útját a csoport, miközben ének- és viccmondó versenyek során mutathatták meg a gyerekek a jó énekhangjukat, leleményességüket, bátorságukat.
A tónál elfogyasztott uzsonna után hálát adott a csoport a szép időért, azért hogy együtt lehettek és gazdagodhattak a sok szép látnivaló, valamint egymás jelenléte által. Elérkezett a búcsú és hazaindulás ideje. A gyerekek csillogó szemekkel, hálával mondtak köszönetet az eltelt napért. A szervezőknek pedig ezek a csillogó szempárok jelentették az üzenetet, hogy ismét érdemes volt tenni, hogy a munkánk most sem volt hiába.
Ezúton is köszönetet mondunk a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságnakaz anyagi támogatásért, a kézdivásárhelyi családsegítős munkatársaknak, a tanítónőknek és önkénteseknek pedig odaadásukért és önzetlen munkájukért. (Haszmann Éva)