Élményekben gazdag Karaván gyermekprogramok zajlottak

Július 15-17-én közel kétszáz gyerek részvételével került megrendezésre a Karaván gyermekprogram Gyergyóremetén, Szárhegyen és Csomafalván, melynek célja, hogy az I-VIII osztályos gyerekeknek és fiataloknak nevelő jellegű vakációs programot biztosítson.

A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata, együttműködve a helyi intézményekkel, reggel tíz órától délután három óráig biztosította az együttléthez szükséges aktív kikapcsolódást. Délelőtt nagycsoportban ismerkedős, közösségépítő játékokra került sor. Az egymásra hangolódás után korosztályok szerint kiscsoportokra felosztva a fiatalokat, külön helyszíneken tematikus foglalkozáson vettek részt a gyerekek.

A szervezők a szociális kompetenciák erősítésére fektették a hangsúlyt, ahol a barátság témakörét dolgozták fel dramatikus módszerek felhasználásával. A program támogatóinak segítségével meleg ebéd biztosítására is volt lehetőség. Ebéd után egy rövid szabadidős program következett, majd vegyes csapatokra osztva a résztvevőket elkezdődött a vetélkedő. A csapatok öt különböző feladatot oldottak meg, melyek mind szoros együttműködést igényeltek. Az vetélkedő után nem maradt más hátra, mint egy hatalmas vizes luficsatával történő finálé, valamint a nap eseményeinek összegzése.

A programot támogatta Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósága, valamint Gyergyóremete, Szárhegy és Csomafalva Polgármesteri Hivatala. A Karaván képei megtekinthetők itt.

(Péter Róbert)