Előadás megbántásról, megbántottságról

Miben más? címmel mutatott be előadást a Gyulafehérvári Caritas Fiatalok a változásért projektjének udvarhelyszéki csapata szombaton, február 24-én, a székelyudvarhelyi Művelődési Házban.

A produkciót az Üvegfigurák diákszínjátszó-kör és a székelykeresztúri fiatalok egy csoportja hozták létre Bekő Fóri Zenkő színművész, ifjúsági mentor, Vincze Tímea bábszínész és Ruszuly Ervin mozgásművész vezetésével. Az előadás elfogadásról, kirekesztésről és kirekesztettségről szól. Legfőbb érdekessége egy dal, amelynek szövege az alkotók egyéni bántástörténeteiből – közel száz sértésből született –, és amelynek dallamát is maguk a középiskolások komponálták. A műhelymunkák és az előadás során a fiatalok arra a kérdésre keresték a választ, miben különböznek ők embertársaiktól. És kiderült: semmiben.

Kapcsolódó írások:
Előadásra készülnek a székelykeresztúri fiatalok >>>
Sebtánc >>>
Játékosan >>>
Hangadók, avagy fiatalok a változásért >>>
Barabás Blanka költő látogatása a Open Hands Egyesületnél >>>
Középiskolások pályaorientációs és művészeti tábora >>>

Az Európai Unió támogatásával. Az itt szereplő vélemények és állítások a szerző(k) álláspontját tükrözik, és nem feltétlenül egyeznek meg az Európai Unió vagy az Európai Bizottság hivatalos álláspontjával. Sem az Európai Unió, sem az az Európai Bizottság nem vonható felelősségre miattuk.