Első Családi Nap Gyergyóalfaluban

Az idén első alkalommal került megrendezésre, május 24-én a Gyergyóalfalvi Petőfi Sándor Művelődési Házban és annak udvarán a Családi Nap program. Célja a helyi közösség összetartó erejének növelése, a családoknak egy aktív kikapcsolódást és összekovácsolódást elősegítő program teremtése.


A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata, az Önkéntes program, a Korai Nevelő és Fejlesztő Központ, valamint a Ki-Út program munkatársai együttműködve a helyi intézményekkel délután három órától este nyolc óráig biztosította az együttléthez szükséges aktív kikapcsolódást, a játékos vetélkedőket minden korosztálynak, kézműves standot, ahol a gyerekek és fiatalok lelték örömüket. A Kicsik Udvarán 4 éves korig lehetett bekapcsolódni a felkínált tevékenységekbe: mondókázás, körjáték, mászkálás. A Családi Napon újabb kisgyermekes családokkal is találkozhattunk, azon családok mellett, akik péntekenként bejárnak csoportos foglalkozásainkra a Szociális Központba. A szülők pedig tematikus beszélgetésen vehettek részt Kiss Zsuzsa iskolapszichológus vezetésével. Amíg az egyik szülő a tematikus beszélgetésen vett részt, a nagymamák és édesapák a kisgyermekekkel a Kicsik Udvarán szabadon játszhattak a felkínált fejlesztő, építő játékokkal.

Annak ellenére, hogy a hideg és az esős idő a rendezvény ellen szólt, közel 100 személy (24 család) vett részt a programon, melyet az udvaron elkészített bográcsgulyás elfogyasztásával zártunk. A Caritas munkacsoport nevében is kiemelve köszönjük Gyergyóalfalu Polgármesteri Hivatalának támogatását, Kiss Arnold tanár úr-, Erdős Ágnes kultúrház igazgatónő-, valamint a Sövér Elek Iskolaközpont diáktanácsának aktív segítségét.

(Péter Róbert, Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálat)