Első élményem önkéntesként

A Budvár Központban segédkeztem a Kézműves táborban egy hétig. Bejárós tevékenységekről lévén szó, a gyerekek napi négy órát töltöttek itt.

Reggel segédkeztem a reggeli, majd a napi tevékenységek előkészítésében. Tetszett, mert nagyon szeretek kézimunkázni, vágni, ragasztani, alkotni szépet, újat.

Reggeli után én is részt vettem a napi tevékenységeken. Nagyon érdekes, ötletes és gazdag élményekben volt a gyerekeknek részük és ezáltal nekem is. Mese, rajzolás, festés, ragasztás, gyurmázás, agyagozás, tornagyakorlatok, kinti labdajátékok és még sorolhatnám.

Már első nap a csapat részének éreztem magam, jól fogadtak, és könnyen ment az alkalmazkodás. Hamar megtanultam a napi rutint. Nagyon tetszett az is, hogy megbíznak bennem a kollégák is, a gyerekek is. Éreztem, hogy a csapathoz tartozok, számított a véleményem, és vártak vissza minden nap.

Az egyik kisgyerek azt mondta egyik nap végén, hogy ő azért boldog, mert én minden nap ott voltam. A gyerekek hálásak voltak nekem, a tanítók is, de én még hálásabb voltam nekik, mivel éreztem, hogy hozzájuk tartozom, számítanak rám, megbecsülik a munkámat, a napi hozzájárulásomat.

Nagyon nagy örömmel mentem minden nap, nagyon kedves élményekkel gyarapodtam, és sokat tanultam a szervezetről és tevékenységeiről. Várom a következő alkalmat, hogy visszamehessek.

Fazakas Teréz, 
önkéntes