Első lépések az óvoda felé

Május végén zárult a családok és óvodák közötti kapcsolat erősítését célzó kezdeményezés, amely nagy sikert aratott a résztvevők körében.

2024. május 7. és 31. között zajlott Székelyudvarhelyen az „Első lépések az óvoda felé” elnevezésű projekt, a helyi Polgármesteri Hivatal támogatásával. A programban a székelyudvarhelyi Budvár utcai Első lépések központba rendszeresen járó kisgyermekes családok vettek részt.

A projekt célja a családok és az óvodai intézmény közötti kapcsolat kialakítása volt, elősegítve az óvodapedagógusok és a szülők közötti bizalmi kapcsolat létrejöttét. A program során a szülők betekintést nyerhettek az óvoda tevékenységeibe, az óvónők munkájába és a gyerekekhez való hozzáállásukba.

A három fejlesztő tevékenységből álló program nyolc kisgyermekes család számára nyújtott lehetőséget az óvodapedagógusokkal való közös munkára. Az első két tevékenység a Budvár utcai Első lépések központban zajlott, ahol a családok a megszokott, biztonságot nyújtó környezetben dolgozhattak együtt az óvónénikkel. A harmadik tevékenységre a Ficánka napköziben került sor, ahol a családok megismerhették az intézményt és részt vehettek egy ott zajló foglalkozáson az óvónők vezetésével.

A projekt zárásaként a résztvevők ellátogattak a zeteváraljai Babusgató Állatsimogató és Állatparkba, ahol a közös kirándulás tovább erősítette a családok közötti kapcsolatot. A Ficánka napközi óvodapedagógusaival folytatott közös tevékenységek révén a szülők új ismeretekkel és reális tapasztalatokkal gazdagodtak, amelyek segítették őket abban, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak gyermekeik óvodai nevelésével kapcsolatban.

Az „Első lépések az óvoda felé” projekt sikeresen hozzájárult ahhoz, hogy a családok és az óvodai intézmények közötti kapcsolatok megerősödjenek, ezáltal is támogatva a gyermekek zökkenőmentes óvodai beilleszkedését.

 

Titlul proiectului: Primii pași spre grădiniță
Proiect finanțat din bugetul local al municipiul Odorheiu Secuiesc pe anul 2024
Beneficiar: Asociația ”Caritas – Asistență Socială” Filiala Organizației Caritas Alba Iulia
Data publicării: 05.06.2024.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Municipiul Odorheiu Secuiesc