Elvarázsolták a máréfalvi kultúrotthont

A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata gyermeknapot szervezett Máréfalván, ahol a több mint hatvan gyerek egy valóságos mesevárosba érkezett

Ismerkedő és csapatépítő játékokkal melegedtek be a gyerekek, majd vegyes csoportokat alkottak a homlokukra festett pöttyök szerint és kezdődtek a varázslatos megmérettetések. Szarkaként lopkodták a műanyagtojásokat, kenguruként ugráltak egyre magasabbra, állatneveket alkottak, darazsakat játszva léggömböket lyukasztottak, csimpánzként menekítették a kisebb gyerekeket az elképzelt folyón keresztül és sáskáként vették az akadályokat. Végül kötélhúzásban és tekedöntögetésben is összemérhették a csapatok az erejüket. A több mint két órás, intenzív megmérettetés után a díjazások sem maradtak el, egyes csapatok fagylaltot választottak, mások üdítőt vagy tortát és a sok édesség is gazdára talált.

Szemtanúi lehettünk egy olyan napnak, ahol a gyerekekre fókuszáltak, megsimogatták, megdicsérték és megjutalmazták őket, hisz mindannyian tudjuk, hogy a pozitív megerősítés eredményesebb még az állatvilágban is.

Köszönet ezért a csodálatos napért a támogatóknak is: Ati Cream, Boróka cukrászlabor, Villy üdítő és nem utolsó sorban a máréfalvi önkormányzatnak is. (Sándor István)