Eredményes egy hónap!

Eredményesnek bizonyul a Gyulafehérvári Caritas Marosszentgyörgyön frissen indított programja. Az első hónap eredményeiről szülök és gyerekeik közösen beszélgettek az Őszi-nap keretében.

Az új program célja az iskola utáni felzárkóztató oktatás, részképességek- írás-olvasás fejlesztés, tanácsadás a szülők részére és ennek érdekében folyamatos kapcsolattartás a tanítókkal, rendszeres családlátogatás és természetesen az Őszi-naphoz hasonló tematikus programok szervezése.

A rendezvény elsődleges célja a találkozás volt, ismerkedni a szülőkkel, ismertetni a használt tanulási módszereket, illetve felhívni a figyelmet a fiatalokat érintő problémákra és tanácsokkal segíteni a szülőket, hogy miként járulhatnak hozzá gyerekeik sikeres tanulmányához.

A program eredményeiről leginkább a szülök nyilatkozhatnak, a találkozás során az egyik édesanya elmesélte, hogy komoly magatartásbeli változáson ment át kisfia, mióta a tanulócsoport tagja. Este már nem ő kell bepakolja a könyveit, hanem ezt a gyerek teszi és lelkesedéssel várja a következő napot.

A program a Marosszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal anyagi támogatásának és a helyi Katolikus Egyház vendégszeretetének köszönhetően működhet.