Eredményes együttműködés 2023-ban is

Az előző évekhez hasonlóan, Maros Megye Tanácsa 2023-ban is támogatta a Gyulafehérvári Caritas tevékenységeit. A két intézmény között több évre visszamenőleg nagyon szoros az együttműködés.

Minden év elején Maros Megye Tanácsa finanszírozási lehetőséget kínál az otthoni beteggondozási szolgáltatásokra, támogatva a Caritasnak annak a kezdeményezését, hogy otthoni beteggondozói szolgálatot építsen ki Maros megyében, hogy az idős, beteg emberek megfelelő egészségügyi és szociális ellátásban részesüljenek saját otthonukban.

Az idén 141 850 lej támogatást kapott az otthoni beteggondozói szolgálat Maros megyében, amely szak- és alapápolási, valamint szociális jellegű szolgáltatásokat foglal magába, az egyik leghumánusabb, leghatékonyabb és egyben a legköltségkimélőbb ápolási rendszer, szemben egy kórházi vagy öregotthoni ellátással. Ennek érdekében fontosnak tartjuk és alapvető feladatunk, hogy a mozgáskorlátozott vagy mozgásképtelen, ágyban fekvő, alapvető szükségleteit ellátni nem tudó emberek életvitelén javítsunk, egészségi állapotukat helyreállítsuk, amire az esetek többségében egyedül képtelenek lennének.

A szolgáltatások elvégzése mellett fontosnak tartjuk, hogy a beteggel és a hozzátartozójával együttműködve, kölcsönös tapasztalatok megosztásával történjen a munka, az emberi méltóság tiszteletben tartását előtérbe helyezve.

Augusztustól novemberig a segített személyek száma 743 volt, a Caritas munkatársai összesen 29055 látogatást tettek a kedvezményezetteknél.