Érezd jól magad és élj

Szervezetünk keretében működő programjaink, megpróbálnak segíteni mindenkinek aki jól szeretné érezni magát.

A szociális segítségnyújtás, az otthoni beteggondozás, betegközvetítés, Pánikgombos telefonok, családsegítő munkatársaink programjai és meg sorolhatnám, mindegyik célja a segítségnyújtás.

Nem csodákról van szó, nem holmi varázslatról, egyszerűen, egy segítő kézről, valami pluszról.

Szemléltetném: Jön, egy árvíz mindent elsodor, a víz már a háztetőig ér, egy Istenben hívő ember felmászik a háztetőre. Nemsokára érkezik egy mentő csónak és kéri, hogy szálljon be, emberünk elutasítja, mert hogy őt Isten megmenti, tovább emelkedett a vízszint, már-már ellepte, amikor egy helikopter sietett a megmentésére. Ezt is visszautasította mert őt Isten megmenti. Mikor összedőlt a ház emberünk nem élte túl a katasztrófát. A mennyben megkérdi Istent, hogy MIÉRT? Hiszen ö egész életében templomba járt és mindig úgy cselekedett, hogy az tetszendő legyen Istennek és mégis ide jutott. A válasz Istentől: Fiam én küldtem a csónakot, küldtem a helikoptert, de te nem éltél a lehetőséggel.

Meg kell látnunk és élnünk kell a lehetőségekkel. Mi a Caritas munkatársai is segíteni szeretnénk, állunk rendelkezésükre.

(Joó Szilárd)