Esély Mindenkinek Marosszentgyörgyön

A Marosszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal, a Divers Egyesület, a Gyulafehérvári Caritas-Szociális Gondozás és a „Szent György” Gimnázium, 2017. november 7-én 10.00 órai kezdettel sajtókonferenciát szervezett a Polgármesteri Hivatalban (Petki Dávid út, 130. szám) az Esély mindenkinek Marosszentgyörgyön projekt kezdete alkalmából.

A Marosszentgyörgyön mindenki számára esélyt nyújtó projekt célja a szegénység és a társadalmi kirekesztés veszélyének kitett személyek számának csökkentése első sorban a projektben szereplő szociálisan kirekesztett 4 közösség túlnyomóan roma lakosság köréből. A projekt a következő tevékenységek által valósul meg: integrált intézkedések az oktatás, a foglalkoztatás, a szociális ellátás terén, az életkörülmények javítása, jogi segítségnyújtás, a diszkrimináció elleni küzdelem és az interkulturalitás előmozdítása. A projekt átfogó célja 600 személy (300 gyermek és 300 felnőtt), főként a marosszentgyörgyi roma közösség tagjai számára szolgáltatásokat nyújtani.

Bővebben a projektről ITT olvashatnak.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, va invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro