Esélyegyenlőség. Előítélet, tolerancia

Július 13–19. között kerül sor a szeretetszolgálatban tevékenykedő önkéntesek hatodik képzési táborára Szovátán

A Gyulafehérvári Caritas a 2009-es évet az Esélyegyenlőség évének nyilvánította. Az idei önkéntes tábor során ezt a központi témát dolgozzuk fel, a következő területekre tekintve: előítélet, tolerancia, emberi méltóság, fogyatékosok, férfi-nő egyenjogúság, hátrányos helyzetű gyerekek, bántalmazottak.
Ezen a nyáron hatodik alkalommal kínálunk lehetőséget a plébániai közösségekben és egyházi civil szervezeteknél tevékenykedő önkéntesek számára egy egyhetes tartalmas együttlétre.
A képzési tábor célja az önkéntesek mozgósítása, támogatása olyan eszközökkel, módszerekkel, amelyek segítségével ők is segíteni tudnak másoknak abban, hogy felfedezzék az élet értelmét, szépségét és örömeit, hogy minőségibb életet tudjanak élni, ismerjék jogaikat és éljenek lehetőségeikkel. A csodaszép békés hegyi környezet ölén a mindennapos szentmisék, közös imák, kiscsoportos munkák, előadások, játékok, tábortűz, meghitt beszélgetések, kézműves foglalkozások, kirándulás, a fergeteges buli: mind megannyi eszköz arra, hogy önkénteseink megerősödjenek abban, hogy feltöltődve, tapasztalatokat szerezve felelős keresztényként hagyhatnak nyomokat a világban, hogy Isten jóságának, szeretetének a megvalósítói lehetnek.

Az esélyegyenlőség nevében arra törekszünk, hogy ne csak passzív segítséget nyújtsunk, hanem a lábra állásban segítsük, önálló életvitelre ösztönözzük a hátrányos helyzetűeket. Ezt a szemléletet próbáljuk bevinni tevékenységeinkbe, nem annyira halat, mint inkább hálót kínálunk a rászorulóknak, önálló életvitelre akarjuk ösztönözni a segélyezetteket. (dr. Márton András – a Caritas igazgatója)

Várunk a 2009-es Caritas Önkéntes Táborba, ahol szeretnénk közösen növekedni a jóban, feltöltődni, kikapcsolódni és az együttlétünk által megköszönni egész évi munkádat és odaadásodat!
A táborra vonatkozó információkat és a bejelentkezési lapot innen töltheted le.