Esélyséta a Csiky-kertbe

„Akadálymentesítésre a léleknek is szüksége van” – ezt vallja Pupák-Felméri Zsuzsa gyógytornász, aki a Gyulafehérvári Caritas Esély Programjának vezetőjeként gyógyító sétára hív mindenkit. Célja az, hogy elhárítsunk olyan akadályokat, amelyek az egészségesek és fogyatékkal élők között jöttek létre, amelyek miatt sajnálkozással és nem elfogadással viszonyulunk a mozgásukban korlátozottakhoz vagy éppen az értelmi fogyatékosokhoz.

A hangsúly az együttléten, a közös mozgáson és beszélgetésen van, hogy többet megmutathassunk egymásnak magunkból. Aki a szombat délelőttöt, május 18-át erre szánja, kilenc órától érkezhet a gyergyószentmiklósi Márton Áron Szociális Központ udvarára (a szakival szemben), ahol regisztrációra, illetve az Esély Program helyszíneinek megismerésére kerül sor. 10 órás indulással az udvarról egészen a dendrológiai parkig érnek el a gyógyító séta résztvevői. Erre az útra két órát szánnak a szervezők, hogy mindenkinek kényelmes ritmusú lehessen a haladás, és a csapatot autót követik, ha valakinek szükséges lesz a szállítás, az is megoldható.

A Csiky-kertben ismerkedésre, beszélgetésre kerül sor, a szervezők szendviccsel, üdítővel is kedveskednek, és ha még futja az erőnlétből, vetélkedőkre is be lehet nevezni.

Bárkinek helye van a sétán, segítségre is szükség van, hiszen többen érkeznek kerekesszékkel, illetve lesznek támogatásra szorulók is. A visszajelzések szerint az Esély Programban részt vevő hátrányos helyzetűek mellett jelen lesznek a Caritas önkéntesei, a korai fejlesztő programjának tagjai, anyukák és kisbabák, az Ápoló és Gondozó Központ lakóinak egy csapata, ugyanakkor a sportiskola tanárai és sportolói, a Cukorbetegek Egyesületének tagjai.

A szervezők arra kérnek minden jelentkezőt, jöjjön kényelmes lábbeliben, szabadidő eltöltésére alkalmas öltözékben, hozza magával nyitottságát és jókedvét.

A Gyulafehérvári Caritas rendezvényének társszervezője az Esély Alapítvány, amely feladatának tartja a kereteiből kinőtt programot anyagilag-erkölcsileg támogatni. További partner a Cukorbetegek Egyesülete, az Ápoló és Gondozó Központ, a Sportiskola tanárai, sportolói, támogatója a Fapikom Kft. és a Robi konyha.

Balázs Katalin