Évzáró a Ki-Útban

A Gyulafehérvári Caritas Ki-Út programjának munkatársai december 13-án évzáró találkozót szerveztek az aktívan csoportba járó szenvedélybetegek és hozzátartozóik számára. A találkozóra több, mint húszan jöttek el három régió csoportjainak tagjai közül Csíkszeredából, Székelyudvarhelyről, Gyergyószentmiklósról és a környékbeli településekről. 

Az esemény ünnepi hangulatban zajlott, a program munkatársai interaktív, játékos tevékenységekbe vonták be a résztvevőket és a szokott csoportfoglalkozásoktól eltérően elsősorban a közelgő karácsonyra való ráhangoldódásban nyújtottak segítséget. Ünnephez kötődő szép emléket idézett fel mindenki, majd ezeket egy nagy, közös körben meg is osztották egymással. Olyan emlékeket, amelyek könnyeket csillantottak meg a szemekben vagy épp széles mosolyt varázsoltak az arcokra, de valamiképpen megnyílásra mozdította a lelkeket, lehetőséget adva, hogy belülre is megérkezhessen az igazi karácsony.

A találkozó záró pillanatai a visszatekintésről és az ajándékozásról szóltak. Az elmúlt év legaktívabb csoporttagjai jutalomban részesültek, és végül mindenki lejegyzett a felidézett ünnepi emlékéből egy apró momentumot, amit egy gömbbe zárva magával vihetett. 

(Lázár Andrea)