Falum a jövőm

Találkoztak, kirándultak a Hargita megyei közösségfejlesztő csoportokban résztvevő fiatalok
A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálatának Hargita megyei munkatársai ifjúsági csoportokat működtetnek a megye különböző falvaiban. A lelkes, közösségükért tenni akaró, összetartó, egymást támogató fiatalok hetente találkoznak, és a szakember közreműködésével önfejlesztő játékokat, beszélgetéseket folytatnak, valamint évente több alkalommal rendezvényt szerveznek azzal a céllal, hogy környezetüket élhetőbbé tegyék, valamint közösségük életében aktív szerepet vállaljanak.

Kitartó munkájukat megjutalmazandó, a Családsegítő Szolgálat székelyudvarhelyi, gyergyószentmiklósi és csíkszeredai régióinak munkatársai augusztus 7-én egésznapos kirándulást szerveztek a fiataloknak, amelynek célállomása Marosvásárhely volt. A kirándulásbon közel 100, 10-15 éves gyermek vett részt a következő falvakból, községekből: Malomfalva, Székelyderzs, Csikpálfalva, Csíkszentimre, Orotva, Kilyénfalva, Gyergyócsomafalva.

A különböző térségekből származó fiataloknak lehetőségük nyílt kapcsolathálójuk bővítésére, továbbá megtapasztalhatták egy nagyváros forgatagát, új ismereteket szerezhettek, számukra eddig ismeretlen helyzetekben próbálhatták ki képességeiket. A közös program során a gyermekek meglátogatták az állatkertet, majd az ebédet követően a marosvásárhelyi Weekend Strandon időzhettek. A hazafelé vezető út során közös játékra is jutott idő, ami megkoronázta az élménydús napot. A gyermekek jókedvvel vettek részt a játékokban.

A program megvalósulásában közrejátszó anyagi támogatásért köszönetet mondunk Hargita Megye Tanácsának, valamint a program szervezésében segédkező önkéntes fiataloknak. (Kovács Márta)