Farsang és tavaszvárás

Pillangók, boszorkányok, hercegnők, Pókemberek, Batman-ek, őzike és kutyus is búcsúztatta a telet Marosszentgyörgyön. A tél végi, színes maszkos-álarcos, jelmezes farsangi ünnepség február 27-én zajlott az integrációs program tevékenységeire járó gyerekek körében.

A rendezvényre szép számban érkeztek szülők is. Mint kiderült, előzőleg kapott feladatukat gondosan teljesítették, hisz szinte minden gyerek jelmezben érkezett a mulatságra.

Orsi tanító néni a tavaszvárás egy történetét osztotta meg a gyerekekkel az erdő lakóiról. A történet szerint, amikor az erdőbe beköszöntött a tél, mindenki örvendett az egész tájat belepő fehér hónak. Az idő teltével viszont elkezdtek fázni az állatok, ezért azon tanakodtak, mit is tehetnének, hogy elvonuljon a tél. Miután már többféle módon is sikertelenül próbálták kiutasítani a telet, az az ötletük támadt, hogy színes, vicces, vidám ruhákba öltözzenek, ezzel riasztják majd el a telet. A jelenlévők is ezért öltötték magukra tavaszhívogató jelmezüket.

Hanna tanító néni bohócjelmeze a szülőkből diszkrét mosolyokat, a gyerekekből vihogó nevetgélést váltott ki, gitárja viszont éneklésre késztetett minden jelenlévőt. Az ismert dalok eléneklése mellett újak tanulására is sor került, ezután következhetett a játék és a falatozás.

További képek itt érhetők el.