Farsangoltak az idősek Székelyudvarhelyen

Idén is farsangi mulatságon vettek részt a Gyulafehérvári Caritas székelyudvarhelyi Mozgáskompetencia Fejlesztő programjának idős csoportjai.

A mára már hagyományossá váló rendezvényről nem hiányoztak az idősek színes jelmez ötletei. Volt, aki szobalányként, olajmágnásként jelent meg. Az egyik csoport közös kapálást mutatott be, melynek célja az volt, hogy a kapott pénzből nyaralhassanak egyet.  De mindezt, csakis a szerdai nap kivételével teszik, mert akkor a csoport Kinaesthetics mozgásfejlesztésen vesz részt. Íme egy részlet a csoport által írt himnuszból:

„Mi vagyunk a kapások, kis angyalom,
Addig-addig kapálunk, kis angyalom,
Amíg le nem barnulunk
És egy gyomot sem hagyunk, kis angyalom.

Amíg élünk dolgozunk, kis angyalom,
De a szerda kimarad, kis angyalom,
Vár minket a Caritas,
A csoport, a sok mozgás kis angyalom.

A Kinaesthetics megsegít, kis angyalom,
Testet, izmot meglazít, kis angyalom,
Aki nem tud tornászni,
Ne menjen már kapálni, kis angyalom.

Napszámba is kapálunk, kis angyalom,
Amíg bírjuk csináljuk, kis angyalom,
Mert a pénzt, ha megkaptuk,
Caritasszal nyaralunk, kis angyalom.”

Az idősek másik csoportja, a Hattyúk tavából mutatott be egy részletet, amit a nagymama szerelemről szóló meséje vezetett be.

A jelenlévők beszámolója szerint nagy élményt jelentett az alkalomra való közös előkészület. Sokat kacagtak, amíg elkészült a kapálásról szóló himnusz, valamint a hattyújelmez, ugyanis az egyik csoporttag készítette el a saját varrógépével, társai közreműködésével. A farsangi együttléten pedig mindeki számára jóleső érzés volt, hogy másokat is megörvendeztethettek a csoportos produkcióikkal.  A jelmezes bemutatkozókat tánc, mulatozás és csoportos játékok követték, ami egy kis kikapcsolódást jelenett mindenkinek.

(Kömény Beáta)