Farsangoltak az idősek

A Gyulafehérvári Caritas gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Öregotthonában ismét szólt a nóta, táncra perdültek az idősek a február 17-én szervezett farsangi bálban

Több mint 70 résztvevő ünnepelt együtt, az otthon vendégül látta a gyergyószentmiklósi Ápolási Gondozási Központ időseit, néhány hozzátartozót, akik együtt szerettek volna bálozni szeretteikkel.
A program, amelyet nagy készülődés előzött meg, farsangi felvonulással kezdődött, a munkatársak és az idős lakók nagy része jelmezt öltött magára. A jelmezbe öltözöttek fantáziadúsan a kőkorszakból elindulva, a jelen korig, a mese világából a valós világig, több területről érkeztek, hogy részt vegyenek a farsangbúcsúztatáson.
A bált a gyergyószentmiklósi Fábián Ferencz Színtársulat A nevetni arany című kabaréval nyitotta meg, színvonalas előadást nyújtva.
A kabaré után felcsendült a keringő, amely a jelenből a múltba táncoltatta az időseinket, majd könnyedén visszahozta őket. Egy rövid időre átértékelődik a sokszor nehéznek, betegesnek tűnő élet, és erejét veszi az öröm, a boldogságérzés, a szeretetadás a másikra való figyelés, hiszen ugyanarra a ritmusra egyszerre kell hogy lépjen idős és fiatal. És ennek a látványa örömmel tölt el. A máskor lefele kanyaruló száj, felfele íveltek, több fény volt a szemekben, és a levegő megtelt derűvel, és sugározta a szeretetet, amely megtelepedett az emberi szívekben.
A tombolahúzásnál senki sem maradt nyeremény nélkül, a fődíjat Düntzer Katalin nyerte. Az ízletes farsangi fánk idén is remekül sikerült, köszönet a konyhán dolgozóknak.
Ha a mindennapokat megfűszerezzük, nem válik unalmassá, elfásulttá az élet. (Kiss Gabriella)