Február 11-e a betegek világnapja

Kelj föl, menj! Hited meggyógyított téged. (Lk 17, 19) a témája XVI. Benedek pápa üzenetének a Betegek Világnapja alkalmából.

A hit biztos köteléket jelent a szenvedőknek. A pápa kiemeli a gyógyulás szentségeit, vagyis a bűnbánat szentségét és a betegek kenetét, amelyek természetes beteljesedése a szentáldozásban megy végbe. Ezek a szentségek előtérbe helyezik a fizikai egészség és a lélek megújulása közötti kapcsolatot.

Szombaton Marosvásárhelyen is félnapos rendezvényre várják azokat a betegeket, akik el szeretnék hagyni otthonukat és egy pár órát kellemesen töltenének, illetve gondjaikat megosztanák. Az ünnepség 10 órától szentmisével és a betegek szentségének felvételével kezdődik a belvárosi római katolikus templomban, majd a Deus Providebit Házban folytatódik a műsor: Sebestyén Péter plébános köszönti a jelenlévőket, szolgáltatásaikkal bemutatkoznak a szervezők, a Máltai Segélyszolgálat és a Gyulafehérvári Caritas, dr. Simon Irén tart előadást, a gyermekek színes örvendeztetik meg a betegeket, a szeretetlakoma után pedig lehetőség nyílik vérnyomásmérésre és személyes egészségügyi tanácsadásra is. A szállítható betegeket gépkocsival a helyszínre szállítják, illetve a műsor után haza, az igényeket jelezzék a 0265-250191-es telefonszámon naponta 9-11 óra között.

Gyergyószentmiklóson 9-10 óra között ingyenesen vérnyomás és vércukorszint mérés lesz, 11 órától a Szent Miklós templomban tartandó szentmisén Böjte Csaba OFM prédikál majd a betegek szentségét is fel lehet venni, ezt követően a Korona teremben ebédet szolgálnak fel.

(Molnár József)