„Fektess az emberekbe!”

A Gyulafehérvári Caritas vidékfejlesztési programja útjára indította az „Az alkalmazáshoz vezető út” című projektet, amely keretében háromszáz munkanélküli ember számára nyitják meg a lehetőséget a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre

Sikeres pályázást követően a Gyulafehérvári Caritas vidékfejlesztési programjának munkatársai sajtótájékoztató keretében mutatták be „Az alkalmazáshoz vezető út” című projektet. A több mint 2 millió lej értékű projektben három partner gondolkodott együtt, így járult hozzá mindenki saját tudásával, amelynek eredményeként megszületett egy két évre szóló együttműködés a Gaia Consulting Group Kft, a Praktik Consulting&Comp Kft, valamint a Gyulafehérvári Caritas – Vidékfejlesztés között.
A projekt célja segítségnyújtás 300 tartósan munkanélküli személynek a munkaerőpiacon való elhelyezkedésében Gyergyószentmiklós, Maroshévíz és Csíkszereda térségében szakmai tanácsadás, képzés és munkaközvetítés által.
A szakmai képzéseket a Caritas munkatársai tartják majd. Az érdeklődők többek között kertész, feldolgozó munkás (hús-, hal-,tejfeldolgozás, -tartósítás), vidéki vendégfogadó, hagyományos technikákat és elemeket felhasználó építőmunkás szakképzés közül választhatnak. Minden képzés időtartama 360 óra.”Ez azért is lehetséges, mert sok év tapasztalatait összegyűjtve kötelességünk ezeket az ismereteket továbbadni, ezáltal felkínálva a lehetőséget a nehéz helyzetben lévő embertársainknak. Egy új életteret teremthetünk meg így számukra, amelyben helyet kap az élő hagyomány. Nagy kihívás, de lehetőség is egyben a Gyulafehérvári Caritasnak civil szervezetként részt venni egy ilyen pályázatban”- mondta Bányász József, a vidékfejlesztési program vezetője.
Farkas Éva projektmenedzser a Gaia Consulting Group Kft. részéről a pályázat újszerű elemeiről is beszélt, így megtudták az érdeklődők, hogy évente 2-2 állásbörzét is szerveznek majd, szaktanácsadásban és állásközvetítésben is szerepet vállalnak, valamint a képzések ideje alatt a képzésben résztvevők havi 250 lejes vissza nem térítendő támogatásban is részesülnek. „Azt reméljük, hogy a projektben résztvevő személyekben saját értékük és értékteremtő erejük tudatosodik, hogy vállalkozásuk – munkájuk révén, a térség erőforrásait hasznosítva és együttműködve más gazdasági szereplőkkel saját és családjuk jólétét biztosítani tudják.”
Az érdeklődők Gyergyószentmiklós és környékéről a Gaia Consulting Group Gábor Áron utcai székhelyén Gyergyószentmiklóson, Csíkszereda és környékéről pedig a Praktik Consulting&Comp Kft székhelyén a Gál Sándor utcában informálódhatnak Csíkszeredában.
A képzések pontos kezdési időpontjáról még a sajtóban értesíteni fogjuk az érdeklődőket. (Kelemen Nóra)