Felcsíki gyereknap Csíkkarcfalván

Első alkalommal szervezett gyereknapot a Felcsík Kistérségi Egyesület, amelyen Csicsótól Balánbányáig minden falu iskolája képviseltette magát. Az egésznapos rendezvényen közel 250 gyerek fordult meg.

Az V–VIII. osztályosok magyar irodalmi és természettudományi ki mit tud vetélkedőn, tájékozódási és akadálypálya versenyen, plakátkészítő megmérettetésen, valamint főzőverseny vehettek részt. A kisebbek számára a Caritas Családsegítő Szolgálatának munkatársai és önkéntesei szerveztek különböző ügyességi vetélkedőket, készségfejlesztő gyakorlatokat és kézműves foglalkozásokat.

A Caritas sátor körül a nagycsoportos játékok után arcfestéssel kisebb csapatokat alakítottunk ki. A 7 fős csapatok pedig egymás után vették és teljesítették a feladatokat: volt vízhordó verseny szívószállal, japán foci, mosolydobás, színcápa, különböző pantomim játékok, de ezúttal is a vizes lufi bajnokság bizonyult a legnépszerűbb játéknak, amelybe kicsik és nagyok is bekapcsolódtak: aki ügyes volt megúszta, de a legtöbben nem maradtak szárazon.

Az óvódásoknak külön programokat szerveztünk. Both Éva, csíkszeredai önkéntes koordinátor és meghívott önkéntesei egy ismerkedő körrel indították a gyerekekkel való foglalkozást. Majd „A három kívánság” című mesét hallgathatták meg a kicsik, akik azt is megindokolták, hogy a mese mely szereplőivel azonosultak a leginkább. Ezt követően rajzolás és színezés következett. Az alkotásokat névvel ellátva felfüggesztettük egy zsinórra és kitettük a sátorban egy jól látható helyre.

A gyereknap végén népi játékokat ( Elvesztettem zsebkendőmet, A malomnak nincsen köve’, Hatan vannak a mi ludaink’) különböző táncgyakorlatokat próbáltunk ki, a gyerekek nagyon beleélték magukat a játékokba, éneklésbe, táncolásba.

Ezúton is köszönetüket fejezzük ki a Felcsík Kistérségi Egyesület munkatársainak, a Csíkkarcfalvi Önkormányzat vezetőinek, a csíkpálfalvi, és a helyi, karcfalvi kallódó csoport tagjainak, valamint a csíkszeredai és csángó önkénteseknek, hogy szabadidejüket feláldozva segítettek a szervezésben.