Fénysugár gyereknap

A Gyulafehérvári Caritas családsegítő szolgálata a közelgő gyereknap alkalmából kirándulást szervezett Máréfalván

A családsegítő szolgálat keretében délutáni foglalkoztató csoport indult 2009 elején a máréfalvi Tompa László Általános Iskola V-VII. osztályos tanulóinak és a máréfalvi Összefogás háza gyerekeinek. Foglalkozásainkon étkezés után, amelyet a Gordon Prod, Elan Trident és a Harmopan támogat, játékokkal, tematikus beszélgetésekkel igyekszünk elősegíteni a gyerekek felzárkóztatását és az osztályközösségeikbe való beilleszkedését. Tevékenységeinken a Benedek Elek Tanítóképző önkéntes diákjai segítenek a korrepetálásban.
Májusban gyereknap-előzetes kirándulást szerveztünk, amelyen 25 gyerek vett részt. A program egy kis gyalogtúrával kezdődött, majd a fiúk fát gyűjtöttek, tüzet raktak, míg a lányok megterítettek, előkészítették a sütnivalót. Amíg a tűz égett, a csapatok vízzel töltött léggömb-bajnokságon vettek részt, amelyet nem mindenki úszott meg szárazon. Evés után a csapatok stafétajáték keretében mérhették össze erejüket kötélhúzáson, zsákugráson, valamint más különböző fizikai és szellemi vetélkedőkön keresztül. Senki nem távozott üres kézzel, hiszen este mindenki sorban halászta ki a saját ajándékát. Volt, aki egy plüssállattal, más társasjátékkal, de volt, aki tanfelszereléssel térhetett haza a jól sikerült nap után. (Sándor István)