Fiatalok bevonása a gamifikáció módszerével

A játék több, mint csupán ügyes technikák és élvezetes játékelemek összessége. A játékok ugyanis nem csupán a szórakozva tapasztalatszerzés eszközei, más jellegű tudásra is megtanítanak bennünket. A játékok kapcsolódnak elménk néhány legalapvetőbb funkciójához is (tervezés, motiváció, túlélési technikák), amelyeknek fejlesztése nagyban segíti mindennapi boldogulásunkat. A játék úgymond pszichológiai szükséglet, mondhatnánk úgy is, hogy a játék a lélek ideális állapota. Éppen ezért az élet különböző területein történő alkalmazása a legegyszerűbb kifejezéssel: jót tesz nekünk.

A „gamification” (játékosítás) legnagyobb ereje tehát abban rejlik, hogy játékos elemekkel segít élményszerűvé, lebilincselővé tenni nem játékos projekteket. Így nem csupán szórakoztat, hanem minőségi javulást is eredményez az adott területen, legyen az üzleti, környezetvédelmi, oktatási, egészségügy vagy kulturális.

A játék arra is szolgálhat, hogy a fiatal korosztályt könnyebben bevonjuk a társadalmi ügyek megoldásába. Megmutathatjuk, milyen sokszínű a civil munka és az önkéntesség, és észrevétlenül megkezdődhet a fiatalok elköteleződése és motiválása a társadalmi részvétel iránt. A műhelymunka alatt mutatunk egy olyan társasjátékot, amely szakemberek segítségére lehet egy-egy fiatalokkal foglalkozó program keretében.

Vendégelőadó: Győri Zoltán, a Mit Játsszunk? társasjátékos vlog motiváló előadója.
A részvétel mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztráció a workshopra:
 https://forms.gle/kYv4tnUTDL9yhfyGA.
Jelentkezési határidő: 2024. március 19.

A műhelymunka ingyenes lehetőségét az Európai Unió támogatása biztosítja.