Fiatalok cégképviselőkkel találkoztak

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Végzős fiatalok és helyi cégképviselők találkozását tette lehetővé a Gyulafehérvári Caritas Iránytű a munka világába projektje a marosvásárhelyi Studium HUB-ban március 31-én.

Az eseményre az Elektromaros Technológiai Líceum, a Szász Adalbert Sportlíceum, a Ion Vlasiu Technológiai Líceum és az Avram Iancu Technológiai Líceum diákjai jöttek el. Tíz marosvásárhelyi cég, illetve szabadúszó vállalkozó mutatta be szakmai tevékenységét: Rab Zoltán fotós, 112 Coffee&Co, Flower House, Estetika Profesional, Sportclub/CSM, Napa Impex, Green Kitchen, Carriere, Fomco és Petry Group.

Így a pályaválasztás előtt álló fiatalok első kézből kaphattak információt a fotó-film-média, kávéfőzés, virágdekoráció, műkörömépítés és ínycsiklandó ételkészítés művészetéről. Megtudhatták: hogyan lehet sportkarriert építeni, mi szükséges a biztonságos külföldi munkához, milyen csínjai vannak a riasztóberendezések és napelemek szerelésének, illetve hogy nem csak húsfeldolgozóként lehet elhelyezkedni a Petry-ben. Egy lányt a kávéfőzés, egy másikat pedig a fotózás nyűgözött le – ők már megtalálták útjukat. Olyan is akadt, akinek állást ajánlottak. Szerintünk megérte.

Kapcsolódó írások:
Módszertani útmutató>>>
Útmutató a sikeres mentoráláshoz>>>
Iránytű a munka világába: Közösségépítők konferenciája | Biztos irány – Biztosabb jövő>>>
Önéletrajz teszi a jelentkezőt>>>
Édes örömalkotás, avagy az alkotás édes öröme>>>
Végzős fiatalok leendő főnökeikkel találkoztak>>>
Személyiség és bizalmi kapcsolat: az iskolaelhagyás megelőzésének eszközei>>>
Végzős diákok tanulmányi kiránduláson>>>
Így tükrözte a víz az arcot>>>
Szititúrázók>>>
Közösség, kapcsolat, gyógyító találkozás>>>

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Implemented by: