Fitnesz és karácsonyváró kézműveskedés

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

A karácsony közeledtével, december 18-án párhuzamosan két esemény is zajlott Marosvásárhelyen az Iránytűben: fitnesz szakmabemutató és karácsonyi díszkészítés.

Az Iránytű, azaz teljes nevén Iránytű a munka világába c. programunk – többek között – fiatalok mentorálásával foglalkozik, eligazítjuk őket a munkavállalásban, kezdve attól, hogy közösen fejlesztjük készségeiket, képességeiket, bemutatunk szakmákat és keresünk számukra munkalehetőségeket.

Ilyen esemény volt az a szakmabemutató is, amelyen olyan fiatalok vettek részt, akik nemrég léptek a munka mezejére, illetve iskolába járnak még és számos kérdésekkel állnak szemben. Ezúttal a választás a sportszakmára, pontosabban a fitneszre esett, amelyet Kászoni Zsombor, a Total Body Training Gym edzője és tulajdonosa mutatott be a helyszínen. Az edzőteremben egy funkcionális köredzéssel kezdődött a bemutató, majd a mit – érdeklődési kör, miért – motiváció, és hogyan – tervezés, kérdéseket boncolgatva az edző arról beszélt, hogy hogyan érdemes szakmát választani és neki, hogyan sikerült öt év alatt, frissen végzett gyógytornászból sikeres edző, cégvezető és oktatóvá válnia.

A következő esemény inkább a fiatalok, önkéntesek kreativitását érintette, akik a karácsonyra való készülődés jó hangulatában egyedi díszeket készítettek. A családias hangulatban egymást jobban megismerhették, jó volt találkozni, egymásra figyelni és a szép díszeknek, a munka gyümölcsének örülni.

Ezzel a két ajándékkal zártunk az idén, és közösen új ötleteket bontogattunk ki a jövő évre.

Bojoievschi Éva

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Implemented by:

Working together for a green, competitive and inclusive Europe