Foglalkozásom állattenyésztő!

Állattenyésztői felnőttképzéssel 2011-től foglalkozik a szervezet vidékfejlesztési szolgálata. A tavalyi év folyamán 210-en végezték el sikeresen a képzést.

Összesen 232 személy iratkozott be állattenyésztő képzéseinkre, de nem mindenki tette le a vizsgákat közülük, 115 személy magyar, illetve 95 személy román nyelven hallgatta a képzést és vizsgázott sikeresen térségünkben.

A magas arányszám főként az Európai Uniós mezőgazdasági pályázatoknak tudható be, hiszen, amennyiben egy gazda pályázni szeretne valamelyik intézkedésben, bizonyítania kell a mezőgazdasághoz való hozzáértését. Ezt megteheti egy oktatási vagy egy felnőttképzési intézményben szerzett szakoklevéllel.

Legutóbbi képzésünk március 11-én zárult, egy végső ismeretfelméréssel a Szent Benedek Tanulmányi Központban.  Képzésünkre ez alkalommal 15 fő iratkozott be, de ez alkalommal is voltak iskolaelhagyók, így csak 12-en vizsgáztak le sikeresen.

A felnőttképzést szervezők célja azon túlmenően, hogy okirattal segítsék a résztvevőket a pályázatokhoz az, hogy megerősítsék a gazdákat abban, hogy amit csinálnak az fontos, szüksége van és lesz rájuk a társadalomnak.

Következő állattenyésztő szakképzés 2013 őszén várható, melyre jelentkezni már előzetesen is lehet a [email protected] e-mail címen, telefonon: 0266-364.726, vagy a szervezet székhelyén, Gyergyószentmiklós, Varga Katalin u. 3.szám.

(Madaras Gizella Aliz)