Fogyatékkal élőkkel a Földért

Áldásos volt arra a két órára még az időjárás is Csíkszeredában, amikor az Őrangyal program résztvevői, fogyatékkal élők és egészséges barátaik, a közvetlen környezetükért, a városukért, az egyetlen Földünkért akartak valami jót tenni április 25-én

Ásót, lapátot, gereblyét, seprűt fogva, a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium bentlakásának udvarát megtakarítva, megszépítve igyekeztük kifejezni többszörös hálánkat egyrészt az iskola vezetőinek, hogy egész évben rendelkezésünkre bocsátják bentlakásuknak dísztermét, másrészt azoknak, akiknek sokat köszönhet a programunk, és akikkel ugyanazon város utcáit járjuk, nem utolsó sorban pedig az öreg Földünknek, akinek annyi mindent kell elviselnie a hátán.
 
Talán nem nagy hír öt nagyobb zsáknyi mindenféle szemetet összegyűjteni, vagy épp egy számunkra igen-igen hosszabbacskának tűnő ágyást felásni facsemetéknek vagy összeseperni és gereblyézni a száraz cserjét-lombot, de mi büszkeséggel üzenjük a világnak: mindenki képes a maga módján valami csekélyt is tenni a közvetlen környezetéért, hogy szebb legyen a közös most és az eljövendőben is!
Közel hatvan fős csapatunkkal legyünk csak egy szikra a tenni vágyáshoz, lendület az elinduláshoz, bizonyíték, hogy van elég dolog: akkor nekünk már megérte, akkor már nagyon sokat tettünk! Nem is beszélve a csapatmunka öröméről, no meg arról, amilyen hálásan kacsintott vissza a szép, rendezett tájék! (Székely Vakon Katalin)