Folyamatban a kórházi segédápoló képzés

 

A Gyulafehérvári Caritas szervezésében augusztus 13-án vette kezdetét a kórházi segédápoló képzés Székelyudvarhelyen a POCU/827/5/2/139844 projekt keretén belül. A projekt hosszú távon hozzájárul az országos egészségügyi és szociális szolgáltatások minőségének javításához.

A képzés, amely 17 résztvevővel indult, megkönnyíti a munkapiacon való elhelyezkedést, továbbá lehetőséget ad a szakmai tudás fejlesztésére. A 240 elméleti óra alkalmat ad olyan témák megbeszélésére és megtapasztalására, amelyek kulcsfontosságúak az ápolás során. A résztvevők megtanulhatják hogyan kommunikáljanak megfelelően a beteggel és családtagjaival, hogyan legyen hatékony az együttműködés és kommunikáció a munkatársakkal, ápolási csapattal, hogyan segítsék hozzá a beteget a mindennapi feladatok ellátásához az önállóságának megőrzése mellett, a vitális funkciók figyelését és mérését, illetve a hosszas ágyban fekvés következtében kialakuló szövődmények kezelését és megelőzését. Fontos, hogy a gondozói szakma iránt elhivatottságot érző résztvevők megtanulhatják az elsősegélynyújtás alapjait, a fertőzések megelőzését, a fertőtlenítést, a kinaestetics szemléletmód alkalmazását.

A képzés záróvizsgájára 2022 január 7-én kerül sor, a résztvevők akkreditált, Európa szinten elismert szakképesítést igazoló oklevelet kapnak.