Törökországi földrengés

A Törökországot és Szíriát sújtó pusztító földrengésben a halálos áldozatok végső száma még mindig nem ismert. A közzétett adatok szerint több mint 47 000 ember halt meg és több mint 80 000-en sérültek meg. Közel 8 000 épület teljesen megsemmisült, 13 000 épület megrongálódott. Teljes városok semmisültek meg. A földrengés által érintett terület mérete Romániáéhoz hasonlítható. A török hatóságok több mint 150 000 embert evakuáltak a térségből. A túlélők felkutatásának nagy része befejeződött, a romok alatt a túlélés már szinte esélytelen.

A túlélők életkörülményei nagyon nehezek: nincs elég menedékhely. A hőmérséklet éjszaka fagypont alá süllyed. Sok olyan kis település, falu van, ahová eddig nem jutott el segély – sem az állam, sem a humanitárius szervezetek részéről.

A térségben tevékenykedő Caritas szervezetek Iskenderun és Antakya városokban megkezdték a segélyek, élelmiszercsomagok, készételek, higiéniai termékek és meleg ruhák szétosztását. Több helyi templomban lett szállásuk az otthon nélkül maradottaknak. A szállás mellett meleg ételt és alapvető szükségleti cikkeket is kapnak. A Caritas csapatai a falvakban is a helyszínen vannak, hogy felmérjék a helyzetet és segélyeket osszanak szét.

Felajánlásával ön is támogatni tudja a bajba jutott személyeket ezen az oldalon.

Ha bankszámlájáról szeretne támogatni, akkor az utalást ugyanezekre a bankszámlaszámainkra kérjük utalni a „Cutremur” megjegyzéssel:
RON – IBAN: RO51 BTRL RONC RT05 4732 5701
EUR – IBAN: RO98 BTRL EURC RT05 4732 5701
Asociația Caritas Alba Iulia
Banca Transilvania

Köszönjük!

Útmutató a bankkártyás online adományozásra, amelyet itt, jobboldalt lehet megtenni.:
– miután választott, hogy lejben (RON) vagy euróban (EUR) szeretne adományozni, kiválaszthatja az előre meghatározott vagy tetszés szerinti más összeget is. A nevének és az emailcímének megadása után választhat, hogy NYILVÁNOS vagy NÉVTELEN kíván maradni a továbbiakban (lásd az eddigi adományozók listáját >>>);
– a TOVÁBB gomb a Transilvania Bank kifizetési felületére fog vezetni, ahol a bankkártya adatait megadva biztonságosan befejezheti az adományozást. A bank pontosan annyi pénzt fog levenni kártyájáról, mint amennyit szándékában állt adományozni, nincs kezelési költség;
– adatait mind szervezetünk, mind a bank bizalmasan kezeli, nem szolgáltatja ki.

2023. február 16.

Adományozni kívánt összeg