Franz Kett pedagógia képzés Székelyudvarhelyen

A Franz Kett pedagógiai módszer iránt érdeklődők részére képzés tart Nagy Enikő Kriszta mallersdorfi ferences nővér.

A Franz Kett pedagógia egységes pedagógia, az egész ember nevelésére irányul. Nem csak egy módszer, hanem egy teljes pedagógia. Reformpedagógiának is nevezhetjük.

Bővebben: www.kett.ro

Összehasonlítva a hagyományos pedagógiával, ez a pedagógia a gyermeket egészként tekinti. Egységes egész azt jelenti, hogy a gyerekeket teljes emberként szólítja meg: az értelmét, az érzelmeit és a képességeit, azaz a fejét, a szívét és a kezét. A beszéddel dolgozik, a nyelvvel, de képalkotással is, és arra fekteti a hangsúlyt, hogy a testi érzékszerveket is bevonja a tanulási folyamatba. A sok éves tapasztalat azt mutatja, hogy a gyerekeknek nagy örömet szerez ez a módszer, és hogy a gyerekek lecsendesednek és az agresszív megnyilvánulásaik visszafogottabbakká válnak. Felfedezik az értelmes cselekedetet. E pedagógián keresztül azt is megtapasztalták, hogy a pedagógusok újra felfedezik munkájukban az örömöt, mert láthatják, hogy ez az út a gyerekeknek és önmaguk számára is jó.

A Kett Pedagógia minden korosztálynál alkalmazható, 2 éves kórtól felfelé.

Bibliai történeteket, meséket, legendákat, verseket, egyszerű gondolatokat (idézeteket), szimbólumokat szemlélhetünk meg, mélyíthetünk el e pedagógia által.

Bővebb információ a 0724 322 681-as telefonszámon, illetve az [email protected] e-mail címen.
Időpont: 2021. június 25–26.
Helyszín: Székelyudvarhely, Szent Pio Lelkigyakorlatos Ház
Jelentkezési határidő: június 19., 23:59 óra.
Részvételi díj: 250 lej, ami tartalmaz két ebédet.

A helyek száma korlátozott, éppen ezért regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehetséges: https://forms.gle/1VFXBeCEBwgGkPPd6

Kiemelt kép: kett.ro