Az emberi lélek tágulhat, ha növekszik benne az Isten

Gyergyószentmiklóson születtem 1977. június 15-én. Gyerekkoromat Gyergyószárhegyen töltöttem, és elhivatottságot érezve a papi hivatásra, teológiai tanulmányaimat Gyulafehérváron és Rómában végeztem.

Papként egyre inkább hiszem és vallom, hogy a papi szolgálat (is) szeretetszolgálat: Istenért élni és CSAK ŐÉRTE szolgálni az embereket. Ha csak az emberekért élek, akkor kiégek. Istenért és Istennel élni minden nap egy kihívás, de ŐMIATTA szolgálni az embereket, küldetésparancsát teljesíteni a legszebb kitüntetés. Így próbálom megélni mindennapjaimat.

A Gyulafehérvári Caritas intézményes szeretetszolgálatában papként részt venni számomra azt jelenti, hogy még jobban szeretnék odakapcsolódni azokhoz az emberekhez, akik a szeretetszolgálatban odaadással végzik mindennapi munkájukat. Ők a munkatársaim – és én is munkatársuk szeretnék lenni, jelen lenni számukra lelkiigazgatóként is.

Amikor látom és érzem, egy kicsit is megtapasztalom visszajelzéseikből, hogy egy lépést is tettek Isten szolgálatában az emberért, akkor értelmesebbnek érzem és élem meg életemet. Ez ad erőt számomra, és bízom abban, hogy ebben egyre erősebb lehetek és jelen tudok lenni számukra Isten miatt ÉRTÜK!

Ft. Sajgó Balázs, a Gyulafehérvári Caritas lelki igazgatója

Kapcsolódó: Lélek lenni a világban