Futás: a mentor és mentoráltak közös szenvedélye

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Ahogy több és több időt töltenek egymással, a mentorok és a mentorált fiatalok egyre közelebb kerülnek egymáshoz, bizalmi és baráti viszonyok alakulnak ki köztük. Ezt bizonyítja az is, hogy a gyergyói fiatalok érdeklődéssel fordultak mentoruk hétvégi szaladásai felé. Az alábbiakban Garai-Balázs Levente gyergyószentmiklósi mentorunk írása olvasható az első közös kocogásról.

2020.február 14-én, péntek délután több fiatal érdeklődése nyomán közös szaladást terveztünk. Mivel tudják, hogy szoktam járni, gyakran tesznek fel kérdéseket és jönnek hasonló javaslatokkal. Az volt az elképzelés, hogy csak elvi szinten érdekli őket, de ezúttal kipróbáltam.

Rövid, 5-6 km-es távot terveztem, olyan helyen, hogy ne legyen nehéz, de legyen benne némi kihívás meg teljesítmény is. Volt benne emelkedő, aszfalt rész, erdőben és terep rész is, mezőn. Az érdeklődő 6-8 személyből ketten jöttek el, iskola után. A távot sikeresen teljesítettük, bár nem bírtak végig szaladni, benyomásom és visszajelzésük alapján jó élmény volt és nyitottak az ismétlésre. Számomra még kérdés, hogy milyen keretek között tudjuk ezt megvalósítani. Megjegyzés, hogy a beszélgetésből kiderült, vágyaik egyik elérhetetlennek tűnő tárgya egy nyári, több napos sátorozás a hegyekben, erdőkben.

Február 21-én mentorunk és a fiatalok megismételték a futás, ahol 50%-kal növekedett a résztvevő fiatalok száma. Reméljük, a jövőben a futóklub további tagokkal bővül majd.

Bővebben az Iránytű a munka világába c. projektről >>>>

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Implemented by:

Working together for a green, competitive and inclusive Europe