Gondozói tapasztalatok terítéken

Március 27-én került sor a Gyulafehérvári Caritas – Gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Idősek Otthonában az RMDSZ Nőszervezet által támogatott Alzheimer Caféra. A Caritas munkatársai, az Erdélyi Alzheimer Café Egyesület partnerségben a Gyergyót Területi Nőszervezettel, Portik E. Edit elnökasszonnyal együttműködve, „Szívügyünk a család- nagycsaládban élni jó” pályázat keretén belül 1000 lej támogatásban részesült, az Alzheimer Café szervezéséhez.  A találkozón húsz család vett részt, melynek tagjai a képzés során a demenciába, a gondozás kihívásaiba, a demencia megértésébe nyertek betekintést, dr. Kiss Gabriella mentálhigiénés szakember eladása során. A hozzátartozók közül Fülöp Kinga, Köll Tünde és Sikó Gyula Levente, vállalták fel, hogy megosztják gondozói tapasztalatikat, nehézségeiket, sikereiket, a résztvevőkkel.

A Cafét szervezők hitvallása, hogy csak kellő motivációval, kitartással, összefogással érhető el, hogy a demenciával élőket gondozó családokban megváltozzon a gondozotthoz kapcsolódó attitűd. Megértést tapasztaljon a térben, időben már nem tájékozódó, a szeretteit fel nem ismerő édesapa vagy édesanya, nagytata, vagy nagymama, vagy a szülők által gondozott demenciával élő gyermek. Kitartással, és együttműködéssel tudjuk a társadalmat érzékenyíteni, a családokat támogatni és a prevencióra törekedni!

Köszönjük a támogatást az RMDSZ Nőszervezetnek! https://www.facebook.com/search/top?q=rmdsz%20n%C5%91szervezet

Dr. Kiss Gabriella