Gyerekek és szabadság

 

Több mint egy év toborzó- és alkotómunka után a Gyulafehérvári Caritas Fiatalok a változásért projektjének munkatársai bemutatják a gyergyószentmiklósi Fekete Tűz csoportjának Eredet, illetve a székelyudvarhelyi Üvegfigurák színjátszó csoport és a projektben részt vevő székelykeresztúri fiatalok Miben más? című előadásait, amelyekre 2024. június 8-án 15 órától kerül sor a székelykeresztúri Bálint Dániel Művelődési Házban, a Szabadság-tér 51. szám alatt.

A projekt 2023 májusában vette kezdetét a székelyudvarhelyi és gyergyói régióban, illetve Marosvásárhelyen és környékén azzal a céllal, hogy közelítsen egymáshoz különböző nemzetiségű és szociális hátterű fiatalokat a művészet eszközeivel. Ennek érdekében ifjúsági mentorok dolgoztak együtt középiskolás fiatalokkal. Munkájuk eredményeként egyedi alkotások és közös produkciók is születtek. Egyik ilyen előadás a roma eredetmondákra, árnyjátékokra, énekre, versmondásra és különböző mozgásos elemekre épülő Eredet című előadás, amelyet a romanap alkalmából mutattak be először az alkotók Gyergyószentmiklóson. Egy másik produkció a Miben más? című előadás, amely a fiatal előadók személyes bántástörténeteiből állt össze, és amelyet Székelyudvarhelyen adtak elő először az alkotók.

Az ifjúsági csoportok ezúttal Székelykeresztúron szeretnék bemutatni Gyerekek és szabadság című összevont előadásukat a nagyközönség előtt. A produkciók létrehozásában közreműködtek: Bekő-Fóri Zenkő színművész, ifjúsági mentor; Borbély András irodalmár, ifjúsági mentor; Ruszuly Ervin koreográfus; Tamás Boglár színész és Vincze Tímea bábszínész.

Szeretettel várjuk egy izgalmas és elgondolkodtató találkozásra,
a Gyulafehérvári Caritas csapata

Az Európai Unió finanszírozásával. Az itt szereplő vélemények és állítások a szerző(k) álláspontját tükrözik, és nem feltétlenül egyeznek meg az Európai Unió vagy az Európai Bizottság hivatalos álláspontjával. Sem az Európai Unió, sem az az Európai Bizottság nem vonható felelősségre miattuk.

Kapcsolódó írások:
Slam poetry a magyar költészet napján >>>
Ne féljetek! – ez az üzenet >>>
Fiatalokról a Gaga Rádióban >>>
Legyen élet! >>>
Író és előadó fiatalok találkozása >>
A Youth4Change-ért áll pincérnek Vizi Imre énekes >>>
Előadás megbántásról, megbántottságról >>>
Előadásra készülnek a székelykeresztúri fiatalok >>>
Sebtánc >>>
Játékosan >>>
Hangadók, avagy fiatalok a változásért >>>
Barabás Blanka költő látogatása a Open Hands Egyesületnél >>>
Középiskolások pályaorientációs és művészeti tábora >>>