Gyerekekkel és szüleikkel ünnepeltünk

December 19- én a marosszentgyörgyi programunk gyerekei és szüleik együtt érezhették meg az ünnep lényegét. A gyerekek nagy örömére vendégünk volt Marosszentgyörgy polgármestere Sófalvi Szabolcs és a Caritás ágazat vezetője Ludescher László.

Vendégeink voltak azon gyerekek segítői akiknek a szülei nem lehetek ott. Együtt készítettük el az ünnep lényeges motívumát a Betlehemet, amit minden család haza víve a szentestén együtt újra átélhetik a csodát, hogy Jézus a Jó Isten fia emberré lett, hogy elhozza számunkra az örömhírt, a vigaszt,a reményt mindazt amire szükségünk van.

Az ünnep része volt egy kis videó ami a Jézus születését elevenítette fel valamint a záró szabad ima, ahol gyerek, szülő és felnőttek szabadon adhattak hálát a JÓ Istennek mindazért ami számukra fontos volt. – Iskolába járhatok, az egészségért, a tanulásért,a tanárokért, a polgármesterért

A meghitt ünnepünk végén minden gyerek átvehette az angyal ajándékát, kibontása után a terem sok sok VAOVAOVAO-val telt meg. Az egyik kisfiú nagy öröme az volt, hogy ő fogkefét fokkrémet és sampont kapott, a másik kislány a babának örvendett, minden gyerek talált örömére ajándékot, de ez nem feledtette, hogy a Karácsony igazi értéke az, Jézus születése.

(Récsei Mária)