Gyereknap Csejden

Szabadon játszani – ez lehetett volna a tegnapi nap mottója, amikor a Gyulafehérvári Caritas Biztos Kezdet Házának és Hand in Hand csapatának munkatársai gyereknapot szerveztek Csejden. A nappali foglalkoztatóközpontokban általában kötött program mentén zajlanak a pedagógiai jellegű tevékenységek, ezúttal viszont a szabad játék került előtérbe.

Munkatársaink az óvoda udvarán tartottak játékos-mozgásos foglalkozásokat az óvodáskorú gyerekeknek és szüleiknek, akik így együtt tapasztalhatták meg a közös éneklés, tánc és különböző labdajátékok örömét. A szabadtéri szórakozás után egy kis falatozásra került sor az óvoda épületében. Amíg a gyerekek ízletes péksüteményeket majszoltak, a szülők egymással, pedagógusainkkal és Sófalvi Szabolcs polgármester úrral beszélgettek, aki jelenlétével szintén megtisztelte az ünneplőket.

A gyereknapot a kisiskolások is megünnepelték szüleikkel a helyi kultúrotthonban. Ismert dalokat énekeltek, amelyeket mozgásos-táncos elemekkel kísértek. A szülők távozása után a gyerekek az arcfestés kipróbálásával, közös tánccal és szappanbuborék-fújogatással ünnepeltek.

Sófalvi Szabolcs polgármester úr mindkét csoporttal töltött egy kis időt, beszélgetett a szülőkkel, bekapcsolódott a táncba, és édességgel lepte meg a gyerekeket. Mint mondta, amikor ő gyerek volt, semmire sem vágyott jobban a gyereknap alkalmával, minthogy játsszhasson és édességet fogyaszthasson. A gyerekek örömét látva, őket sem tehette volna semmi boldogabbá ezen a napon.

A Gyulafehérvári Caritas Marosszentgyörgyön és Csejden zajló foglalkozásait a Marosszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal támogatja. Köszönjük!

Orbán Júlia

Kapcsolódó írások:
Szoros közelség >>>
Önkéntesség: a személyes növekedés kulcsa, az elhivatottság és a kitartás története >>>
A félrefordított tekintet ereje >>>
Magánytalanság >>>
Add tovább! >>>
A part, a tó és a tudás szigete >>>
Sütni tanultak a csejdi gyerekek >>>
Angyalvárás >>>