Gyereknap Gyulakután

,,A Nagy Fa Lakói” címmel pszicho-edukációs programot kínált fel az általános iskolába járó, alsó tagozatosok számára a Gyulafehérvári Caritas Maros megyei Családsegítő Szolgálata, gyereknap alkalmából.

A mintegy száz érdeklődő gyereknek fontos küldetése volt, ugyanis a nagy fa lakói számítottak a segítségükre, hogy a kis manók újra elfoglalhassák kuckójukat a nagy erejű vihar után. A szórakoztatóan tanulságos manómentés  ráhangoló játékokkal indult, majd a  manómentésre buzdító himnuszt  tanulhatták meg a gyerekek.

A vegyes korosztályú kis-csapatok, a pedagógusokkal együtt, térkép segítségével indulhattak a manómentésre, mely 6 szigeten át vezetett: összetartozás szigete, egymásra utaltság szigete, együttműködés szigete, vad vizek szigete, egymásra figyelés szigete, valamint a tudás szigete.

Minden szigeten megoldásra váró feladat várt a gyerekekre, melynek sikeres megoldása után visszahelyezhettek egy – egy zöld, piros, barna, narancssárga, kék vagy sárga manót a nagy fára.

A szigeteken való barangolás meg is hozta a csapatmunka eredményét, mivel egytől egyig visszajutottak a famanók a megszokott helyükre.

A záró körben megfogalmazódtak a játék során megtapasztalt élmények:
legyenek vidámak, tartsanak össze, maradjanak ugyanilyen sokszínűek, segítsenek egymásnak, szeressék és támogassák egymást szükség esetén – üzenték a gyerekek a manóknak.

Köszönet a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálatának helyi ellátottjai nevében a tevékenységünket támogató gyulakuti önkormányzatnak, illetve mindazoknak a pedagógusoknak, akik a ,,rendkívüli gyereknapon” hozzájárultak a program sikeres megvalósításához.