Gyereknek lenni jó!

A gyereknap a vidámság, meglepetések, játékok napja. Sok gyermek azonban már ebben a korban megismeri a nehézségeket, és nincs lehetőségük a felhőtlen örömre. Célunk, hogy minden gyerek arcára mosolyt varázsoljunk.

Az ünneplést már május 22.én elkezdtük, amikor a marosvásárhelyi Szivárvány alapítvány gyerekeivel találkoztunk. Ügyességi és készségfejlesztő játékok, közös éneklés és még egy kis tanulás is színesítette a vidám programot. Önkénteseink meglepetéssel is készültek, finomabbnál finomabb süteményeket készítettek a gyerekeknek, akik cserébe egy roma éneket tanítottak.

Május 30.án a Mackóköpenyesek lépnek akcióba, hogy az ünnepet kórházban töltő gyerekek  se unatkozhassanak. Lesz éneklés, játékok, lufifigurák készítése, kézműves foglalkozás és tematikus beszélgetésekre is sor kerül.

Sepsiszentgyörgyön május 31.én, 9-10 óra között,  gyereknapi vásári programot, játékos vetélkedőket, ügyességi és kreatív játékokkal készülünk roma  gyerekeknek az Néri Szent Fülöp Iskolával keröltve, az őrköi  Multifunkcionális Roma Központban.

Ezen a napos a Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala által a Szent Erzsébet parkban szervezett gyereknapi programok keretében is várjuk az érdeklődőket Hebehurgya Harászkaladra.

Június első napján a Kovászna Megye Tanácsa szervezésében sorra kerülő gyereknapi rendezvény keretében játékos foglalkozásokkal várjuk a gyerekeket „Kredenc fiából –  játékos élménymorzsák gyerekeknek” címmel, a résztvevők elfeledett játékokat, ügyességi próbákat eleveníthetnek fel.

Csíkszeredában gyűjtést szervezünk! Gyűjtsd össze otthon a kinőtt vagy már felesleges, de jó minőségű ruhát, lábbelit, játékot, könyvet, kifestőst, tedd bele egy zsákba vagy zacskóba, kösd össze jól, majd tedd bele a Petőfi Sándor vagy a Nagy Imre iskolákban elhelyezett gyűjtő dobozba május 27 – június 12. között. Az ajándékcsomagokkal nagycsaládok gyermekeinek szeretnénk boldog pillanatokat szerezni!