Gyerekzsivaj töltötte meg a Tatros völgyét

A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata újra megszervezte szeptember 1-jén a régiók találkozását, Udvarhely, Gyergyó és Csík régió hátrányos helyzetű gyerekeinek közös kirándulását, amelyet Hargita Megye Tanácsa támogatott

A kirándulás úticélja Gyimesbükk volt, a Rákoczi vár, a Kontumaci kápolna és kegyhely megtekintése. Első állomásunk a csíkszeredai Harmopan malom- és pékipari vállalat volt, ahol a közel 140 gyermek és önkéntes kísérőik megtekinthették, hogyan készül a mindennap asztalra kerülő kenyér és a nápolyi szelet. A látogatást nagy izgalommal várták a gyerekek, főleg hogy meg is kóstolhatták a frissen készült pékárukat. A látogatás végén minden gyerek kapott útravalóként kiflit és nápolyit.
Utunk tovább folytatódott a Gyimesi szorosba, a Tatros völgyébe, ahol a következő megállónk a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Líceum volt, itt a nagy csapat elfogyasztotta a bentlakás szakácsnői által elkészített ízletes ebédet, majd szabadtéri játékok, ismerkedés, egymásra figyelés következett.
Gyimesfelsőloki tartózkodásunk legoldottabb pillanata egy fergeteges vizeslufi bajnokság volt, amelyet senki sem úszott meg szárazon. A vizeslufi bajnokság eredményét már a gyimesbükki kontumáci kápolna és emlékhely udvarában hirdettük ki, a továbbiakban pedig csapatokban mutathatták meg a gyerekek ügyességüket, kreativitásukat, minden csapat elnyervén a megérdemelt jutalmát.
A három régió gyerekeinek a találkozása a csíkszépvízi víztározónál ért véget, ahol mindenki elbúcsúzott az újonnan szerzett barátoktól. A kiránduláson részt vevő gyerekek közül többüknek is ez volt az első nyaralásuk idén, így különösen hálásak voltak, hogy bár a vakáció végére sikerült így is kikapcsolódniuk. (Török Emőke)