Gyergyószentmiklósi Családi Nap

Szombaton, június 14.-én, több mint 50 személynek szervezett Családi Napot Gyergyószentmiklóson a Gyulafehérvári Caritas.  Idei Családi Nap rendezvényünknek a szeretet volt a témája, amely nemcsak a felnőtteket érintő témafeldolgozásban merült ki, hanem a gyerekeknek szóló kézművességet, és a délutáni vetélkedőket is magában foglalta.

Délelőtt tizenegy órai kezdettel délután fél ötig tartott a szervezett kikapcsolódást nyújtó rendezvényünk, mely a következőképpen zajlott: a kezdeti ismerkedés és csapatösszerázó játékok után köszöntőbeszéd és programismertetés következett, majd a felnőttek különvonultak beszélgetni a szeretetnyelvek témakőrben, melyet Kedves Rita nővér munkatársunk vezetett. Ez idő alatt a gyerekek az udvaron felállított sátorban lelték örömüket a változatos kézműves foglalkozásokon, valamint a Korai Nevelő program munkatársai által felállított „Kicsik udvarán”.

A témafeldolgozást és kézműves tevékenységeket közösségi összetartozást elősegítő játékokkal folytattuk, majd három csapatot alkotva érdekes és jó hangulatú vetélkedőkön vettek részt a csapatok.

Csapatos vetélkedők utolsó momentumaira elkészült a bográcsgulyás, melyet jó étvággyal fogyasztottunk el, majd a változatos desszertet a csapatok árverés útján „vásárolták” meg, ugyanis a vetélkedőkön babszemekkel jutalmaztuk a csapatokat, mely fizetőeszközként szolgált az ebéd utáni desszertek licitálásán.

Ebéd után „múzeum” látogatást végeztünk, ahol a résztvevők megtekinthették a gyerekek által kiállított családfa remekműveket. A szemre-vételt követően méltattuk az elkészített munkákat, majd díszoklevéllel, illetve változatos nyereményekkel jutalmaztuk a családfákat kiállító gyerekeket. A változatos jutalmakat a gyergyószentmiklósi cégek és szervezetek tették lehetővé.

A rendezvényünk vége felé közeledve összegzésként elmondták a résztvevők a nap élményeit és családi emléklapokat vettek át, melyek az otthonokba kerülve még hosszú ideig feleleveníthetik a közösön gyűjtött kellemes élmények emlékeit.

Köszönettel tartozunk a jelenlevő családoknak, hogy aktívan részt vettek a programon, az Arterimpex Kft-nek, Pizza Joe Kft-nek, Figura Stúdió Színháznak, Nosztalgia Kávéháznak, Gyergyószentmiklósi Művelődési Központnak, valamint a Gyergyószentmiklós Önkormányzatának.

(Péter Róbert)