Gyergyószentmiklósi Családi Nap

Folyó év június 15.-én a gyergyószentmiklósi Tarisznyás Márton Múzeum udvarán Családi Napot szervezetünk a gyergyószentmiklósi önkormányzat támogatásával.

A reggeli programismertetés és megnyitó után mindenki megtalálta a helyét, ki a kézműves standokhoz, ki a gyerek udvarra, ki pedig az ügyességi játékokkal kecsegtető szervezőcsoporthoz húzódott. A kisgyerekes szülők körében a legnagyobb sikert a szülő-gyerek játékok aratták.

A kézműves-tevékenységek is igencsak nagy sikert arattak, a Pro Terra alapítvány képviselőinek, valamint Dániel Margit önkéntesnek köszönhetően a napló és pillangó készítés, szélfogó propeller, valamint karkötők készítésének tudományát is elsajátíttok az érdeklődők.

Az ebédet megelőzően Ft. Portikhegyi Kelemen főesperes tartott egy rövid szentmisét a résztvevő családoknak, majd a „Kicsi Zsiga” néven ismert szakácsunk százötven személyre bográcsot készített, melyet nagy étvággyal fogyasztottunk.

Tele gyomorral és napsütésben lehetőség nyílott a közösség építésre, ennek érdekében a jelenlevők között három csapatot alakítottunk ki. A csapatszellem erősítésére egy közös feladatot oldottak meg, majd staféta szerűen több standon végig haladtak, ahol különböző együttműködést igénylő feladatokat kaptak.

Az este közeledtével hamuba sült pogácsával és családi emléklappal búcsúztattuk a résztvevőket, azzal az ígérettel, hogy jövőben is megszervezzük a Gyergyói Családi Napot.

(Péter Róbert)

Köszönet a jelenlevő családoknak, hogy aktívan részt vettek a programon, az Arterimpex Kft-nek, Pánkó-Prod Kft-nek, Gál Árpádnak a bográcsgulyásért valamint a Gyergyószentmiklós Önkormányzatának a támogatásáért.