Gyermekek farsangi mulatsága

Hargita megye három vidéki településén szervezett farsangot gyermekeknek a családsegítő szolgálat

A csíkszeredai családsegítő szolgálat szervezésében személyiségfejlesztő gyermekcsoportok működnek Csíkszenttamáson, Csíkszentdomokoson és Csíkszentimrén. Ezekben a csoportokban különböző tematikus beszélgetésekre, személyiségfejlesztő játékokra, kézműves foglalkozásokra, szabadidős tevékenységekre kerül sor.
A kéthetente történő találkozások mellett helységenként farsangi összejövetelre is vártuk a gyermekeket. Szokásukhoz híven már most is előre vártak az izgalmakkal teli csillogó szempárok. Volt, aki már jelmezét magára öltve érkezett a helyszínre, a többiek pedig lázas készülődésbe kezdve varázsolták át magukat különböző mesefigurákká.
Az első fontos mozzanat a gyerekek bemutatkozója volt, ahol megtudtuk, hogy ki honnan és kinek öltözve érkezett hozzánk. Többek között ott volt velünk Piroska és Hófehérke, Ludas Matyi, aki Döbrögivel került vitába, hercegek és hercegkisasszonyok, udvarhölgyek, jótündérek sora, Zorró és a Fekete tulipán, akik a szegényeket védelmezték, de eljöttek a cigányasszonyok, vénasszonyok is, valamint Éder mester kedvenc Pumuklija, Pinokió, Shrek és számos más figura. A szülők között is akadt olyan, aki lelkesen öltötte magára a különböző jelmezeket. A családsegítő szolgálatot ez alkalommal a pöttyös galóca, a hóember és az elefánt képviselte.
A vidám bemutatkozót követően a gyerekek ügyességi próbán vettek részt, amelyet a zsűri jutalmazott is. A mulatságunkról nem hiányozhatott a jó zene, a sok-sok tánc, valamint a nagyon finom fánk sem, amelyet külön köszönünk a szorgos kezű anyukáknak és nagymamáknak.
Köszönetet mondunk ugyanakkor a rendezvény megszervezésében és kivitelezésében segítő önkénteseinknek, valamint az önkormányzatoknak, óvodáknak és a domokosi segítőnővéreknek a helységek biztosításáért, valamint a szellemi és anyagi támogatásért.
Nagy örömünkre szolgált, hogy több mint 150 gyereknek és 30 szülőnek, nagyszülőnek sikerült megszervezni ezeket a vidám találkozásokat és felfedezni egymásban a kreativitást. (Haszmann Éva)