Gyermekek hete – ünnepeltünk

A maros és hargita megyében működő Korai Nevelő- és Fejlesztőközpontok gyermekheti rendezvényre hívták meg a legkisebbeket, május 31. és június 7. között.
Maros megyében: Búzásbesenyőben, Marosvásárhelyen, Szászrégenben  örvendeztettük meg a 3 év alatti korosztályt, ahol hozzávetőlegesen 200 család kapcsolódott be a színes programsorozatba.

A gyermekhéten a megszokott csoportfoglalkozásokat új játékokkal, varázskastéllyal, labdafürdővel és  egyéb meglepetésekkel tettük érdekesebbé. A varázskastély lufikat és izgalmas játékokat rejtett. Az alkotói kedvnek is teret engedtünk, a szorgos kezecskék katicabogarak és pillangók szárnyát díszítették, varázsolták tele színes pöttyökkel. Gyönyörű szélforgók, zoknihernyók, hangszerek készültek. Mindenki a saját készítményét, kézimunkáját büszkén vitte magával.

A néhány hónapos babák körében a legnagyobb sikert a labdafürdő aratta, de a buborék eregetést se lehetett megunni.

Hargita megyében: Székelyudvarhelyen, Szentegyházán, Gyergyószentmiklóson, Gyergyóremetén, Gyergyóditróban szerveztük meg a Gyermekek hetét, ahol több mint 150 családdal ünnepeltünk együtt.

Székelyudvarhelyen, Szentegyházán a heti rendszerességgel működő csoportfoglakozások ezuttal kézműves tevékenységgel egészültek ki, melyekre a apukákkat is vártuk. Ezt követően a játékos mondókázást, mászkálást, labdázást a szülőkkel közös kéz-, láblenyomat, valamint úszó papírhalacska készítése követte.

Gyergyószentmiklóson egy mondókás, szabad játékos foglalkozást tartottunk, amelyet papírsárkány készítéssel zártunk. A gyermekek anyukáik segítségével sárkányt ragasztottak, azt díszítették, és röptették. Ugyanezen gyermekek számára másnap délután apukás csoportot szerveztünk, ahol 20 kisgyermek és apukája vett részt.

Gyergyóremetén mondókázást, éneklést fényképtartó díszítése egészítette ki, zárásul közösen zenéltünk és közösen örültünk a vidám nap sikerének.

Gyergyóditróban 11 gyerek és családja kapcsolódott be a gyermeknapi énekbe, mondókázásba, labdázásba, közös játékba. A foglalkozás fénypontja a mosolygós lufik kergetése volt.

Egy nagyon szép hetet hagyunk magunk mögött, amely tele volt vidámsággal, kíváncsisággal, felfedezéssel, színekkel, alkotással és játékkal, éppen amilyen a gyermekkor kell legyen. Örültünk, hogy együtt élvezhettük a boldog gyermekkor pezsgését! Ezt a vidámságot kívánjuk minden gyereknek!

(a Korai Nevelőben dolgozó munkatársak beszámolói alapján)