Gyermeknap Máréfalván

A Gyulafehérvári Caritas családsegítő és önkéntes szolgálata a Rozetta Egyesülettel karöltve gyereknapot szervezett a máréfalvi kultúrotthonban

A rendezvényen több mint 200 gyerek vett részt, volt, aki a szüleit, nagyszüleit is magával hozta. A Meseország részlegén rajzverseny és különböző kézműves foglalkozások, mint bútorfestés és gyöngyfűzés kaptak teret. A színpadon az apró óvódásoktól kezdve, a felnőtt férfiakig, mindenki szerepelt. Egyesek színdarabot adtak elő, mások furulyáztak, énekeltek, táncoltak. Mindezekkel párhuzamosan a Caritas munkatársai és önkéntesei érdekesebbnél érdekesebb játékokkal szórakoztatták a jelenlévőket. Igyekeztek egyszerre több szempontot is figyelembe venni, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő vetélkedőt.
Ezért három játék zajlott párhuzamosan: egy ügyességi, egy logikai és egy szerencsejáték. Ügyességi játékok között szerepelt a teke, célba dobás, horgászás, befőttes üveg párosítás bekötött szemmel stb. Logikai játékok között volt kvíz, amőba, közmondásverseny, memória játék és egyebek. A szerencsejátékoknál nagy sikerre talált a huszonegyezés, a forró labda, a kockázás.
Félóránként cserélődtek a játékok, ahol a játékvezetők mosolygós fejecskékkel díjaztak, amelyeket négyesével tombolává lehetett váltani. A játékok közötti szünetben pedig erősödtek a kedélyek, mert 70 ajándékot sorsoltak ki a szervezők.
Záróakkordként szabadtéri játékok következtek, ahol hármas csoportokba lehetett a megpróbáltatásokra benevezni. A csapatok felvették a versenyt a családi papucsban, a kötélhúzásban és a zsákugrásban is, majd következett a jól megérdemelt paprikás krumpli. A szinte családdá formálódott nagy csapat rengeteg élménnyel, teli hassal és sok ajándékkal tért haza, megígértetve a szervezőkkel, hogy jövőre is lesz általuk szervezett gyermeknapi rendezvény Máréfalván. (Sándor István)