Gyermeknapi játékmaraton Csíkszeredában is

A Juventutti Alapítvány és a Gyulafehérvári Caritas idén közös gyermeknapi programmal készült a csíkszeredai gyermekek számára: több órán át tartó játékmaratonra hívták az I-VIII. osztályosokat, a mókázásra a Szent Imre Ifjúsági Központnál került sor június 1-én, 8-15 óra között.

A játékmaraton 7 órája alatt összesen 317 gyerek érkezett a programra, 15 pedagógus kíséretében. 5 játékmester irányításával, valamint 11 önkéntes bekapcsolódásával több, mint 30 játékban vettek részt, s ezalatt nem kevesebb, mint 250 lufit, több, mint 60 vizes lufit lyukasztottak ki, 24 nyelven tanulták meg köszönteni egymást, 7 pulitkutyát futtattak meg több alkalommal, több százszor kiáltották, hogy plí-plí, és még sorolhatnánk.

A játékmaraton célja az volt, hogy csapatépítő tevékenységként szolgáljon az osztályok számára, valamint hogy megmozgasson minél több gyermeket, a legszórakoztatóbb mozgásformával, a játékkal. Emellett fontos volt, hogy a résztvevő gyermekek és tanárok, tanítók új játékokat tanulhassanak és természetesen, hogy ezen a napon együtt szórakozzanak. A szervezők az előre bejelentkezett osztályok szerint, a gyermekek korosztályának megfelelő játékprogramot állítottak össze. Voltak dalos-mondókás körjátékok, mozgásos játékok, ügyességi- és figyelemjátékok, kommunikációs játékok és népi játékok egyaránt.

A szervezők köszönik minden résztvevő osztálynak a lelkes bekapcsolódást a programba, a közös játszást. Külön köszönet az önkéntesek kitartó munkájának, segítségükkel minden gördülékenyen és percre pontosan zajlott, valamint támogatóiknak, a Novák Cukrászdának és a Harmopan Rt-nek a gyermekeknek szánt meglepetésekért.

További fényképek a rendezvényről itt érhetők el.